Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Süssenbeková, Jarmila (2018)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení finanční situace stavebního podniku pomocí metod finanční analýzy a následná komparace výsledků metodami mezipodnikového srovnání. Teoretická část práce poskytuje základní informace o finanční analýze, popisuje metody finanční analýzy a metody mezipodnikového srovnání. Praktická část práce je zaměřena na aplikaci teoretických poznatků v analyzovaném podniku. Pro zvýšení vypovídací schopnosti ukazatelů jsou jednotlivé výsledky porovnány s konkurencí prostřednictvím metod mezipodnikového srovnání. Závěr práce obsahuje souhrn zjištěných výsledků, zhodnocení cílů práce a návrh doporučení pro zlepšení finanční situace analyzovaného podniku.