Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Süssenbeková, Jarmila; Jánský, Jaroslav, 1952-; Sabolovič, Mojmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení finanční situace stavebního podniku pomocí metod finanční analýzy a následná komparace výsledků metodami mezipodnikového srovnání. Teoretická část práce poskytuje základní informace o finanční analýze, popisuje metody finanční analýzy a metody mezipodnikového srovnání. Praktická část práce je zaměřena na aplikaci teoretických poznatků v analyzovaném podniku. Pro zvýšení vypovídací schopnosti ukazatelů jsou jednotlivé výsledky porovnány s konkurencí prostřednictvím metod mezipodnikového srovnání. Závěr práce obsahuje souhrn zjištěných výsledků, zhodnocení cílů práce a návrh doporučení pro zlepšení finanční situace analyzovaného podniku.
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: stavebnictví; finanční analýza; srovnávací metody; finanční management; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; construction industry; financial analysis; comparative methods; financial management; master's theses