Ocenění UniCredit Bank, a.s. - Straková, Eliška (2018)
Cílem diplomové práce je najít tržní hodnotu UniCredit Bank Czech Republic, a.s. V první části jsou popsána specifika bankovního odvětví. Další část se zabývá představením jednotlivých metod ocenění bankovních institucí. Ve třetí kapitole je provedena finanční a strategická analýza oceňované banky, na jejichž základě je následně sestaven její finanční plán. Ocenění je provedeno dvěma vybranými metodami a na závěr je určena hodnota banky.