Mezinárodní obchod se živými zvířaty - Bendová, Eva; Hinčica, Vít; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat mezinárodní obchod se živými zvířaty a vystihnout jeho současné trendy. Celá práce je zaměřena především na evropský trh a roli České republiky v legálním i nelegálním obchodě se zvířaty. Nejprve je nutné se seznámit s překážkami, které při obchodování s živými zvířaty existují. Jedná se zejména o mezinárodní úmluvy a regulace, které mají za cíl zabránit obchodování s ohroženými druhy zvířat. Překážkami obchodu i náročností přepravy zvířat se zabývá první kapitola práce. Náplní druhé kapitoly je legální obchod s hospodářskými zvířaty, domácími mazlíčky a divokými zvířaty, jeho trendy a shrnutí pozice České republiky na těchto trzích. Jelikož Evropská unie představuje největší cílovou destinaci pro nelegální obchod s živými zvířaty, bude se jím zabývat třetí kapitola. Ta popisuje také problémy, které z nelegálního obchodu vyplývají. Čtvrtá kapitola poskytne kontrast mezi teoretickými předpoklady mezinárodního obchodu se zvířaty, konkrétně se psy, a praktickou zkušeností chovatele. Poslední kapitola shrnuje poznatky nabyté během psaní této práce a přináší celistvý obraz mezinárodního obchodu se živými zvířaty.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses