Bezpečnost a ochrana dat v ICT prostředí podniku - Švadlenka, Radek (2018)
Cílem této diplomové práce je definovat možné bezpečností hrozby podniku v ICT prostředí a navrhnout opatření na ochranu citlivých informací. Teoretická část práce shrnuje poznatky a informace o normách a metodikách, vztahujících se k tématu. Analytická část popisuje prostředí konkrétní organizace veřejného sektoru z hlediska nasazení a využívání standardů a norem v oblasti informační bezpečnosti. V praktické části jsou pak na základě teoretických poznatků a praktických zkušeností navržena doporučení k efektivnímu modelu řízení ochrany informací.