Bezpečnost a ochrana dat v ICT prostředí podniku - Švadlenka, Radek; Přibyl, Vladimír; Šedivý, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem této diplomové práce je definovat možné bezpečností hrozby podniku v ICT prostředí a navrhnout opatření na ochranu citlivých informací. Teoretická část práce shrnuje poznatky a informace o normách a metodikách, vztahujících se k tématu. Analytická část popisuje prostředí konkrétní organizace veřejného sektoru z hlediska nasazení a využívání standardů a norem v oblasti informační bezpečnosti. V praktické části jsou pak na základě teoretických poznatků a praktických zkušeností navržena doporučení k efektivnímu modelu řízení ochrany informací.
Vedoucí práce: Vladimír Přibyl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: informační systémy; informační bezpečnost; informační a komunikační technologie; veřejná správa; kybernetická bezpečnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; information systems; information security; information and communication technology; public administration; cyber security; master's theses