Návrh marketingové strategie pro značku kondomů RITEX pro český trh - Hátašová, Vlasta (2018)
Diplomová práce se zabývá návrhem marketingové strategie značky Ritex pro český trh. Jedná se o novou značku na trhu kondomů a lubrikačních gelů. Cílem práce je vytvoření vhodné strategie pro vstup značky na trh, zajištění její konkurenceschopnosti na tomto trhu a zvýšení jejího povědomí. Postup práce zahrnuje analýzu českého trhu kondomů, zhodnocení potenciálu vstupu značky Ritex na tento trh a výzkum trhu, na jehož základě je následně vytvořena marketingová strategie pro tuto značku. Úvodní část diplomové práce popisuje teoretické poznatky zahrnující marketingovou strategii pro výrobky spojené se sociálně citlivými tématy a způsob jejich komunikace. Konkrétně se jedná o trh výrobků pro dospělé a trh kosmetiky, v kategorii péče pro ženy. Další část práce je věnována charakteristice společnosti Ritex GmbH a značce Ritex. Je provedena analýza trhu kondomů v České republice, situační analýza značky Ritex a zrealizován spotřebitelský výzkum. V poslední části práce je navrhnuta marketingová strategie pro značku a jsou stanovena doporučení plynoucí z výsledků analýzy a z vyhodnocení spotřebitelského výzkumu.