Kritické faktory úspěchu českých minipivovarů - Fantová, Veronika; Král, Petr, 1979-; Bockstefel, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
V České republice se v posledních letech rozmáhá trend malých pivovarů, které obnovují tradiční způsoby výroby piva. Cílem této práce je identifikovat kritické faktory úspěchu, jež jsou spjaté s tímto podnikání a poskytnout rady podnikatelům, kteří jsou v tomto odvětví činní či teprve zvažují vstup do tohoto oboru. Teoretická část se zaobírá problematikou malého a středního podnikání a minipivovarů samotných. Jsou zde představeny trendy v oblasti pivovarnictví a popsán rozvoj malých pivovarů nejenom u nás ale i v ostatních zemí, kde je jejich rozvoj přítomný. Následuje výzkumná část, která byla provedena formou polostrukturovaných rozhovorů s představiteli sedmi českých minipivovarů a restauračních pivovarů. V závěru jsou představeny identifikované kritické faktory úspěchu, tak jak je vidí samotní podnikatelé.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses