Postavení společnosti Medin a.s. na trhu zdravotní techniky se zaměřením na traumatologii v Latinské Americe - Ettelová, Hana (2018)
Tématem diplomové práce je strategie společnosti Medin a.s. při obchodování na zahraničních trzích s traumatologickým a ortopedickým lékařským vybavením, případně při vstupu na nové trhy. Práce je rozdělena do tří kapitol. První se věnuje obecně internacionalizaci společnosti, motivům pro expanzi a rizikům mezinárodního obchodování. Dále hovoří o exportní strategii Medin a.s. na konkrétních zahraničních trzích. Druhá kapitola je věnována dosavadnímu působení dané společnosti v regionu Latinské Ameriky. Ve třetí kapitole analyzuji a hodnotím další potenciální trhy v regionu pro expanzi české akciové společnosti.