Podnikatelské prostředí Indonésie, možnosti vstupu zahraniční firmy na indonéský trh - Toulová, Jana; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem práce je poskytnout přehled o podnikatelském prostředí v Indonésii, jeho úrovni, výhodách, nevýhodách, silných a slabých stránkách. Na příkladu zahraniční firmy rozebrat, jaké možnosti má zahraniční firma zvažující vstup na indonéský trh, na jaké překážky může narazit, jaké jsou nejčastější problémy, se kterými se firmy při vstupu na indonéský trh setkávají, a jaké příležitosti firmám podnikání v Indonésii nabízí. První část práce je věnována teorii podnikatelského prostředí, definici a možnostem jeho hodnocení. Dále jsou rozebírány jednotlivé možnosti vstupu firem na zahraniční trh. Druhá kapitola se zabývá ekonomikou Indonésie, jejím současným i očekávaným vývojem a výsledky hodnocení v rámci žebříčku Doing Business. V poslední kapitole je uvedena případová studie středně velké firmy, která se chystá vstoupit na indonéský trh. Jsou rozebírány jednotlivé možnosti, které se firmě nabízejí, jaká forma vstupu je pro ni nejvhodnější a jaké překážky může očekávat.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses