Suverénní fondy a jejich regulace - Bednář, Marek; Jiránková, Martina, 1967-; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tématem bakalářské práce jsou suverénní fondy a jejich regulace. Cílem je charakterizovat aktivitu suverénních fondů a jejich pozici mezi ostatními aktéry globálních finančních trhů, dále zjistit, jak jsou jejich aktivity regulovány jimi samotnými a také ze strany OECD, EU a národních legislativ na příkladu Německa a Spojených států amerických. První kapitola podává ucelený obraz o suverénních fondech - původ bohatství, transparentnost, cíle, investice, rozložení majetku ve světě atd. Druhá kapitola se zabývá již zmíněnou regulací, jejími principy, právními předpisy a kontrolními mechanismy. Poslední kapitola nabízí porovnaní dvou suverénních fondů, a sice Mubadala Investment Company (Spojené arabské emiráty) s Government Pension Fund – Global (Norsko).
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses