Konkurenceschopnost země z hlediska kulturních rozdílů - Macků, Jozef (2018)
Cílem této práce bylo zjistit, zda kultura ovlivňuje příliv zahraničního kapitálu, skrze ovlivňování ekonomické výkonnosti země. Stěžejní teorií byla Hofstedeho teorie o kulturních rozdílech spolu s Hofstedeho kulturními dimenzemi a výčet ekonomických ukazatelů, podle kterých se investoři rozhodují. Data získaná ze sekundárních zdrojů byla podrobena analýze a statistické metodě korelace, na základě které, byli vyvozeny závěry, že i kulturní faktor hraje roli při snaze získat zahraniční investice.