Konkurenceschopnost země z hlediska kulturních rozdílů - Macků, Jozef; Dvořák, Jiří; Marková, Agáta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Cílem této práce bylo zjistit, zda kultura ovlivňuje příliv zahraničního kapitálu, skrze ovlivňování ekonomické výkonnosti země. Stěžejní teorií byla Hofstedeho teorie o kulturních rozdílech spolu s Hofstedeho kulturními dimenzemi a výčet ekonomických ukazatelů, podle kterých se investoři rozhodují. Data získaná ze sekundárních zdrojů byla podrobena analýze a statistické metodě korelace, na základě které, byli vyvozeny závěry, že i kulturní faktor hraje roli při snaze získat zahraniční investice.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: zahraniční investice; konkurenceschopnost; ekonomické ukazatele; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; foreign investments; competitiveness; economic indicators; master's theses