Řízení projektu dodávky komponent kolejových vozidel - Tauchmanová, Michaela (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou reálného projektu pražské společnosti Alfa Union, která vyhrála výběrové řízení vypsané francouzským koncernem Alstom o dodávku řídicích a brzdových kontrolérů. V teoretické části jsou popsány nezbytné základní pojmy a metody řízení projektů, vícekriteriálního rozhodování a modely produkčních systémů. V praktické části je nejprve řešen výběr nového dodavatele a určení projektového manažera, a to prostřednictvím metod vícekriteriálního hodnocení variant (WSA, TOPSIS). Pomocí modelu plánování agregované produkce (APP) je vytvořen obecný rozvrh výroby kontrolérů v dané firmě. Časový harmonogram je zpracován použitím metody měření potenciálů v sítích (MPM) v rámci MS Project, a projekt je dále analyzován z hlediska času, zdrojů, nákladů a rizik. Závěrečná část je věnována rozboru různých nepříznivých scénářů a doporučení pro obdobné projekty do budoucna.