Právní formy investičních fondů a jejich specifika oproti obecné úpravě obchodních korporací - Zacharieva, Tereza (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá vymezením pojmu investiční fond a dalšími souvisejícími pojmy, popisem konkrétních právních forem investičních fondů a jejich odlišením od obecných právních forem obchodních korporací. Zvláštní důraz je zde kladen na právní úpravu akciové společnosti s proměnným základním kapitálem, jejíž význam v oblasti investičních fondů roste nejen v České republice. Akciová společnost s proměnným základním kapitálem je porovnávána s dalšími dvěma užívanými právními formami investičních fondů v českém právním řádu, konkrétně s podílovým fondem a akciovou společností. Dále je v této práci porovnávána česká právní úprava akciové společnosti s proměnným základním kapitálem s právní úpravou této formy v Lucembursku.