Právní formy investičních fondů a jejich specifika oproti obecné úpravě obchodních korporací - Zacharieva, Tereza; Brodani, Jana; Staniek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá vymezením pojmu investiční fond a dalšími souvisejícími pojmy, popisem konkrétních právních forem investičních fondů a jejich odlišením od obecných právních forem obchodních korporací. Zvláštní důraz je zde kladen na právní úpravu akciové společnosti s proměnným základním kapitálem, jejíž význam v oblasti investičních fondů roste nejen v České republice. Akciová společnost s proměnným základním kapitálem je porovnávána s dalšími dvěma užívanými právními formami investičních fondů v českém právním řádu, konkrétně s podílovým fondem a akciovou společností. Dále je v této práci porovnávána česká právní úprava akciové společnosti s proměnným základním kapitálem s právní úpravou této formy v Lucembursku.
Vedoucí práce: Jana Brodani
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses