Charakteristika privátního bankovnictví v České republice - Vaculka, Jan (2018)
Diplomová práce analyzuje privátní bankovnictví zejména v podmínkách České republiky. Úvodní kapitola se zabývá zařazením privátního bankovnictví v rámci komerčního bankovnictví jako celku. Následně se práce zaměřuje na právní úpravu oblasti privátního bankovnictví, na osobu privátního bankéře a vymezení privátního investora včetně přehledu produktů a služeb privátního bankovnictví. Závěrečná část práce je soustředěna na vybranou privátní banku a jejímu přístupu k privátnímu bankovnictví včetně vlastního návrhu na zlepšení těchto služeb v podobě SWOT analýzy. Závěrečná část práce se taktéž zabývá sestavením portfolia produktů a služeb pro fiktivního klienta s předpokládaným vývojem privátního bankovnictví v blízké budoucnosti.