Lovecký cestovní ruch v České republice a v mezinárodních souvislostech - Kalábová, Markéta; Abrhám, Josef; Červený, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Lovecký cestovní ruch je formou cestovního ruchu, která zaznamenává rozkvět. V České republice doposud chyběly teoretické i analytické výstupy dané problematiky. Cílem disertační práce je zhodnocení příjezdového loveckého cestovního ruchu do České republiky a zhodnocení nabídky pro rozvoj loveckého cestovního ruchu v České republice. Práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První kapitola je teoreticko-metodologického charakteru a na základě sekundárních zdrojů shrnuje současný stav poznání v dané oblasti. Zároveň obsahuje metodologický aparát, ze kterého následně vychází analytická část práce. Druhá hlavní kapitola se věnuje zahraniční poptávce po loveckém cestovním ruchu. Třetí kapitola rozebírá nabídku loveckého cestovního ruch v České republice. V závěrečné čtvrté kapitole jsou diskutovány závěry a výsledky výzkumů, zejména s ohledem na dosavadní stav poznání zkoumané problematiky v České republice, ale zejména v zahraničí. Teoretická část práce je sestavena na základě rešerše odborné literatury. V teoretické části práce je využita metoda induktivně-deduktivní. Analytická část práce využívá metod pozorování, dotazníkových šetření, hloubkových rozhovorů, analýzy, syntézy a komparace. Pro doplnění je aplikována metoda případových studií. V disertační práci byl vymezen pojem lovecký cestovní ruchu z pohledů různých autorů, byl určen rostoucí vývoj zahraniční poptávky po loveckém cestovním ruchu v České republice, byl vymezen profilový zákazník a jeho charakteristiky, lokality směru příjezdů. Byl určen ekonomický přínos pro Českou republiku a dále byly vytipovány regiony s největším potenciálem pro rozvoj této formy cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor disert. práce]; disertace; dissertations