Studie proveditelnosti - Rendlová, Jelena (2018)
Tato práce se zabývá studií proveditelnosti otevření podnikové prodejny. Cílem práce je najít odpovědi na výzkumné dotazy, zda je otevření podnikové prodejny pro společnost výhodné, efektivní a je-li projekt z dlouhodobého hlediska udržitelný. První část je zpracována jako literární rešerše a komparace zdrojů teoretických informací popisující co studie proveditelnosti je a jaké by měly být její náležitosti. Následuje metodická část s popisem cíle práce a způsobu, kterým bude cíl naplněn. Metodická část popisuje vědeckou metodu, vyjasňuje postup a upozorňuje na omezení. Praktická část se věnuje analýze trhu, konkurenci a marketingové strategii a hlavně zkoumá nejen finanční zdraví podniku zadávající projekt, ale i finanční plán samotného projektu a hodnotí jeho výhodnost. V závěru je projekt posouzen a s posouzením jsou zodpovězeny i výzkumné dotazy.