Studie proveditelnosti - Rendlová, Jelena; Kovář, František, 1940-; Fiala, Roman, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato práce se zabývá studií proveditelnosti otevření podnikové prodejny. Cílem práce je najít odpovědi na výzkumné dotazy, zda je otevření podnikové prodejny pro společnost výhodné, efektivní a je-li projekt z dlouhodobého hlediska udržitelný. První část je zpracována jako literární rešerše a komparace zdrojů teoretických informací popisující co studie proveditelnosti je a jaké by měly být její náležitosti. Následuje metodická část s popisem cíle práce a způsobu, kterým bude cíl naplněn. Metodická část popisuje vědeckou metodu, vyjasňuje postup a upozorňuje na omezení. Praktická část se věnuje analýze trhu, konkurenci a marketingové strategii a hlavně zkoumá nejen finanční zdraví podniku zadávající projekt, ale i finanční plán samotného projektu a hodnotí jeho výhodnost. V závěru je projekt posouzen a s posouzením jsou zodpovězeny i výzkumné dotazy.
Vedoucí práce: František Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: podnikatelské projekty; finanční analýza; finanční plánování; konkurenceschopnost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business planning; financial analysis; financial planning; competitiveness; master's theses