Možnosti alokace finančních prostředků drobného investora - Považanová, Eva (2018)
Diplomová práce se cíleně zaměřuje na představení komplexního pohledu na specifickou kategorii osobních financí – investování drobného investora. Druhým z cílů práce je identifikovat konkrétní investiční možnosti vhodné pro drobného investora a díky využití metod analýzy jednotlivých instrumentů určit jejich současnou výhodnost k investování. Cíl práce je naplňován v rámci dílčích kapitol, přesto čtvrtá kapitola diplomové práce, klade na jeho splnění největší důraz. Komplexní pohled na celé odvětví je pak zajištěn v rámci prvních dvou kapitol diplomové práce (rozborem osobních financí a investičního světa) a v rámci poslední kapitoly, která komparací alokace aktiv obyvatel České republiky a Velké Británie, umísťuje rozebíranou problematiku do globálního kontextu.