Možnosti alokace finančních prostředků drobného investora - Považanová, Eva; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se cíleně zaměřuje na představení komplexního pohledu na specifickou kategorii osobních financí – investování drobného investora. Druhým z cílů práce je identifikovat konkrétní investiční možnosti vhodné pro drobného investora a díky využití metod analýzy jednotlivých instrumentů určit jejich současnou výhodnost k investování. Cíl práce je naplňován v rámci dílčích kapitol, přesto čtvrtá kapitola diplomové práce, klade na jeho splnění největší důraz. Komplexní pohled na celé odvětví je pak zajištěn v rámci prvních dvou kapitol diplomové práce (rozborem osobních financí a investičního světa) a v rámci poslední kapitoly, která komparací alokace aktiv obyvatel České republiky a Velké Británie, umísťuje rozebíranou problematiku do globálního kontextu.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses