Tržní postavení vybraného ubytovacího zařízení - Šmerdová, Martina (2018)
Předložená diplomová práce se zaměřuje na analýzu postavení vybraného malokapacitního ubytovacího zařízení na lokálním trhu cestovního ruchu. Z komplexního hlediska ji lze dělit na dvě části – teoretickou a praktickou. Teoretická část čerpá z uvedených literárních zdrojů, stanovuje teoretická východiska a podává exkurz do odborné terminologie. V praktické části práce směřuje k analýze tržního postavení složené z finanční, situační a marketingové analýzy. Výsledky těchto analýz jsou podkladem pro formulování účinných opatření vedoucí k revitalizaci podnikových procesů i charakteristik. Ty jsou následně uvedeny do praxe a jejich dopad je zmapován managementem podniku ve formě kvalitativního šetření.