Zapojení nestátních aktérů do řešení konfliktu v Bosně a Hercegovině - Fic, Šimon (2018)
Diplomová práce se zabývá zapojením nestátních aktérů do řešení konfliktu, který vypukl v 90. letech 20. století na území Bosny a Hercegoviny. V teoretické části práce je definován nestátní aktér mezinárodních vztahů a jsou zde teoreticky představeny linie řešení konfliktu. Dále se práce věnuje vývoji na území Jugoslávie a faktorům, které zapříčinily vypuknutí války a samotnému zapojení nestátních aktérů do jednotlivých linií řešení tohoto konfliktu.