Využití NoSQL databáze Elasticsearch pro webové apikace - Jirásek, Tomáš; Palovská, Helena, 1959-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá možností využití databáze Elasticsearch pro webové aplikace. Za tímto účelem jsou zkoumány vlastnosti a funkce databáze Elasticsearch včetně možnosti propojení a komunikace s webovou aplikací. Následně je analyzován možný význam této databáze pro webové aplikace. Na základě těchto znalostí je vytvořena ukázková webová aplikace, která využívá databázi Elasticsearch. Práce se následně zabývá popisem vytvořeného souboru příkladů kódu. Tento souboru ukázek demonstruje, jak ve webových aplikacích lze jednoduše vytvořit jinak komplikovanou funkcionalitu.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses