Problematika mezinárodního účetního standardu IFRS16 - Ryznerová, Denisa; Hajdíková, Taťána; Burian, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou mezinárodního účetního standardu IFRS 16 Leasingy, který představuje zásadní rozdíl účtování nájemních smluv a operativních leasingů a jeho dopady především na rozvahu konkrétní společnosti, ale i na výkazy zisků a ztráty. Pojednává o rozdílných pravidlech a principech stávajícího standardu IAS 17 a nového standardu IFRS 16, jejich výhody a nevýhody. Cílem práce je komparativní analýza účetních výkazů dle nového mezinárodního účetního standardu IFRS 16 Leasingy a současnou úpravou oblasti leasingů dle standardu IAS 17 Leasingy a změna klíčových ukazatelů zadluženosti a EBITDA vybrané společnosti. Výstupem práce je posouzení rozdílů ve výkaznictví a zjištění zda nový standard přispěje k přehlednosti a zkvalitnění zobrazení majetkové struktury konkrétní společnosti. Výsledek této práce bude přínosem zejména pro zainteresované skupiny, management a finančního ředitele společnosti.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: mezinárodní účetní standardy; finanční leasing; leasing; účetní výkazy; srovnávací metody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; international accounting standards; financial leasing; leasing; financial statements; comparative methods; master's theses