Hospodářská komora České republiky a její úloha při podpoře exportu českých firem - Bártová, Kristýna; Hinčica, Vít; Kerner, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem této práce je představení Hospodářské komory ČR, jakožto jediného zákonného zástupce podnikatelů v České republice, s důrazem na její proexportní aktivity. Nejprve bude popsána struktura orgánů komory, včetně jejich kompetencí a také bude vysvětlena problematika regionálních hospodářských komor. Hospodářská komora se podílí či spolupracuje s jinými institucemi na mnoha projektech, které mají obecně za cíl zlepšení podnikatelského prostředí a pomoci tak tuzemským podnikatelům v rozvoji. Podrobnějšímu popisu vybraných projektů se bude věnovat druhá část práce. Největší důraz bude kladen na aktivity komory, pomocí kterých se snaží podporovat export českých firem. Jedná se zejména o pořádání zahraničních podnikatelských misí, poskytování odborného poradenství či vystavování dokumentů potřebných v mezinárodním obchodě.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses