Problémové vyučování v předmětu účetnictví v kontextu experimentálního ověření případové studie - Beránková, Michaela (2018)
Cílem práce je posoudit efektivitu tradičních a aktivizujících vyučovacích metod využívaných při výuce předmětu účetnictví a jejich význam při rozvoji účetního a ekonomického myšlení žáků obchodních akademií. Na základě teoretických poznatků především z dokumentů, ze kterých výuka v předmětu účetnictví vychází, se práce zaměřuje na možné nedostatky při výuce tohoto předmětu, ze kterých vychází můj návrh zpracování učiva o dlouhodobém majetku v předmětu účetnictví. Součástí návrhu je také případová studie, která byla ověřena v praxi. Výsledky výzkumu byly interpretovány, a i když se nepotvrdil vliv případové studie na lepší chápání účetních informací studenty a vnímání jejich provázanosti, byly na základě výsledků výzkumu určeny možné překážky při využití aktivizujících metod ve výuce předmětu účetnictví.