Analýza a návrh technologické podpory čekáren ve zdravotnických zařízeních - Borovec, Jakub (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast prostředí čekáren ve zdravotnictví, konkrétně v samostatnýchambulantních zařízeních.Cílem bakalářské práce je analyzovat a navrhnout technologickou podporu čekáren (předevšímz pohledu IS/ICT) a definovat sadu doporučení, která by měla být brána v potaz při zařizováníčekáren. K dosažení cíle je použita mnohá tuzemská i zahraniční literatura a pro vytváření návrhu jerovněž využito kvalitativního výzkumu.Nejprve je představena situace ve zdravotnictví v EU, následně je vymezena psychologie, legislativaa zainteresované strany v oblasti čekáren. V druhé polovině práce je navržena IS/ICT technologickápodpora dle požadavků lékařů, sester a pacientů. Na základě návrhu je vytvořena sada doporučenípro sestavení navržené IS/ICT technologické podpory. Návrh IS/ICT technologické podpory asouvisející doporučení pro zařizování čekáren jsou závěrem validovány lékařem.Práce by měla usnadnit celkový pohled na čekárny v samostatných ambulantních zařízeních a pomocilékařům a sestrám při jejím zařizování. Práce přináší přínos i pacientům, jelikož čekárna zařízená zapomoci definované sady doporučení by měla na pacienty působit lepším dojmem.