Lambda výrazy a streamy v Javě 8 ve výuce - Benešová, Patricie; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Král, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Od osmé verze programovacího jazyka Java mohou Java vývojáři používat lambda výrazy a Stream API, které poskytuje nové možnosti práce se seznamy a poli. Tyto změny byly zařazeny do osnov výuky kurzu Programování v Javě na Vysoké škole ekonomické. Ovšem vzhledem obsáhlosti tématu není na danou problematiku v hodinách mnoho času, proto jsou studenti odkázáni na samostudium.Cílem této práce je vytvořit řešené úlohy pro studenty kurzu Programování v Javě, které budou sloužit k lepšímu pochopení lambda výrazů a práce se seznamy pomocí datových proudů v Javě. Studenti tak mohou látku lépe pochopit a sami si vyzkoušet znalosti týkající se lambda výrazů a datových proudů v jazyce Java. Práce primárně slouží jako podpora pro výuku tohoto kurzu.Jelikož úlohy nepředpokládají předchozí znalosti z oblasti lambda výrazů ani Stream API v Javě, je v práci nejprve vysvětlena potřebná teorie s ukázkami použití lambda výrazů, odkazů metod a také práce se seznamy a poli pomocí Stream API. Výstupem práce je šestnáct úloh vytvořených tak, aby pro řešení postačily informace uvedené v této práci. Každá úloha se skládá ze zadání a následného popisu možného řešení. Tyto úlohy se zadáním a řešením včetně potřebných projektů jsou, mimo tuto práci, také dostupné na webových stránkách k předmětu Programování v Javě.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses