Retail marketing ve společnosti T-Mobile v době digitalizace - Janíčková, Lucie (2018)
Diplomová práce se zabývá retail marketingem ve společnosti T-Mobile. V teoretické části autorka nejprve věnovala pozornost retail marketingu jakožto součásti marketingu. Následně jsou vysvětleny pojmy jako je marketingový mix, SWOT analýza, zákaznická cesta, marketingové a komerční komunikace s důrazem na nové technologie a digitální média využívaná v místech prodeje. V praktické části je úvodní kapitola věnována představení společnosti T-Mobile Česká republika (TMCZ) a následující kapitoly se zabývají aplikací retail marketingu v prodejnách TMCZ. Na základě získaných teoretických poznatků je na zkoumanou společnost aplikována SWOT analýza a analýza marketingového mixu. Dále jsou provedeny dva výzkumy, jeden kvantitativní, formou dotazníkového šetření a druhý kvalitativní, pomocí oční kamery. Cílem této diplomové práce je zjistit, jaký mají vliv digitální média využívaná v prodejnách TMCZ na konečné spotřebitele a ověřit optimální rozmístění hlavních komunikačních "touch pointů" na prodejnách. Z vlastního šetření autorky plynou nová doporučení pro oblast retail marketingových aktivit ve společnosti T-Mobile, a to především v oblasti použití digitálních versus tištěných médií na prodejnách a zoptimalizování zákaznické cesty.