Audit reportingového systému v stredne veľkej spoločnosti - Harňaková, Soňa (2018)
Cieľom tejto diplomovej práce je vykonanie auditu reportingového systému v stredne veľkej spoločnosti. Audit sa zameriava na dve oblasti a tými sú plnenie pôvodných požiadaviek na funkcie systému a plnenie požiadaviek na bezpečnosť dát a ochranu osobných údajov. Teoretická časť sa zameriava na popis auditu vo všeobecnosti, jeho špecifík a súvislostí s auditom informačných systémov. Následne je v práci popísaný vývoj auditu informačných systémov, jeho ciele, druhy, komponenty a náležitosti audítorskej správy. Ďalšia kapitola sa zameriava na popis a špecifikáciu metodík a štandardov súvisiacich s auditom informačných systémov a taktiež aj vymedzenia legislatívy pre túto oblasť. Praktická časť je rozdelená do dvoch oblastí, prvá oblasť sa zameriava na popis spoločnosti, v ktorej bol audit realizovaný, a vymedzenie auditovaného systému. V druhej oblasti praktickej časti práca pojednáva o pláne realizácie auditu, kde sú popísané ciele, rozsah, metodika auditu a návrh komunikačnej stratégie. Posledná kapitola sa zameriava na odôvodnenie vybraných kritérií auditu a zhrnutie jeho záverov s návrhmi na zlepšenie aktuálnej situácie.