Audit reportingového systému v stredne veľkej spoločnosti - Harňaková, Soňa; Svatá, Vlasta, 1952-; Muknšnábl, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cieľom tejto diplomovej práce je vykonanie auditu reportingového systému v stredne veľkej spoločnosti. Audit sa zameriava na dve oblasti a tými sú plnenie pôvodných požiadaviek na funkcie systému a plnenie požiadaviek na bezpečnosť dát a ochranu osobných údajov. Teoretická časť sa zameriava na popis auditu vo všeobecnosti, jeho špecifík a súvislostí s auditom informačných systémov. Následne je v práci popísaný vývoj auditu informačných systémov, jeho ciele, druhy, komponenty a náležitosti audítorskej správy. Ďalšia kapitola sa zameriava na popis a špecifikáciu metodík a štandardov súvisiacich s auditom informačných systémov a taktiež aj vymedzenia legislatívy pre túto oblasť. Praktická časť je rozdelená do dvoch oblastí, prvá oblasť sa zameriava na popis spoločnosti, v ktorej bol audit realizovaný, a vymedzenie auditovaného systému. V druhej oblasti praktickej časti práca pojednáva o pláne realizácie auditu, kde sú popísané ciele, rozsah, metodika auditu a návrh komunikačnej stratégie. Posledná kapitola sa zameriava na odôvodnenie vybraných kritérií auditu a zhrnutie jeho záverov s návrhmi na zlepšenie aktuálnej situácie.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses