Návrh detekčního audio systému pro zkvalitnění života seniorů - Jahnová, Kristýna; Potančok, Martin; Vidovićová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem dané diplomové práce je navrhnout detekční audio systém, jenž má potenciál zkvalitnit život seniorům. V první části je proveden průzkum literatury, současného poznání a existujících řešení v dané oblasti. Dále je současné poznání obohaceno o provedený kvalitativní výzkum, ve kterém je zkombinováno několik přístupů (kvalitativní rozhovory se seniory, kvalitativní rozhovory s experty na seniory a pozorování seniorů). Získané informace jsou využity ve fázi návrhu systému. Prezentovaný návrh systému je představen v několika úrovních pohledu (byznysové, funkční a technické) za využití řady metodik a nástrojů (CRT, FRT, SWOT, analýza rizik, procesní diagramy BPMN, diagram případů užití a dalších). Následně je navrhovaný systém ověřen v praxi skrze vytvořený prototyp, který je otestován v rámci uživatelského testování. Výstupem daného testování je zhodnocení návrhu, a především náměty pro další úpravy a vylepšení. V samotném závěru je práce shrnuta a je zhodnoceno dosažení hlavního i dílčích cílů práce.Výsledky práce mohou být přínosné především pro veřejný sektor či organizace, které se kvalitou života seniorů zabývají a snaží se ji různými způsoby samy zlepšovat. Stejně tak je však mohou využít i technologické firmy, které mohou vyvinout navrhovaný systém a uvést jej do praxe. V neposlední řadě může na výstupy práce navázat jiný akademický pracovník a obohatit návrh o plnohodnotnou implementaci či byznysový model.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses