Úroveň ochrany před manipulací v síťových médiích v České republice - Václavík, Milan (2018)
Cílem práce je identifikovat a popsat prvky a metody ochrany před manipulativním jednáním v síťových médiích v kontextu České republiky. Cíle je dosahováno zejména analýzou elektronických dokumentů. Práce se dělí na několik částí. První část se zaměřuje na vymezení síťových médií a jejich vlastností, příkladů a rizik. Dále práce poskytuje popis hlavních motivů manipulace a také uvádí techniky, které jsou pro toto jednání hojně využívány. Třetí klíčová část práce se zaměřuje na identifikaci a deskripci prvků ochrany před manipulací v síťových médiích.