Zabezpečení dat mobilních telefonů na systému Android - Charvát, Daniel (2018)
Tématem této bakalářské práce je zabezpečení dat mobilních telefonů na systému Android při odcizení nebo ztrátě zařízení. Cílem práce je v první části seznámení uživatele s druhy zabezpečení chytrých mobilních telefonu na platformě Android, dále způsoby prolomení některých typů zabezpečení. Další část se zaobírá prevenčními aplikacemi na mobilní zařízení se systémem Android, které zrovna jsou k dispozici, jejich porovnání a možné nastavení. Po posouzení těchto aplikací výběr optimální varianty a odůvodnění.Poslední část obsahuje výčet preventivních opatření před ztrátou telefonu vyplívajících z částí jedna a dva, a nakonec příručku doporučeného chování při ztrátě zařízení.