Implementácia systému iCMS pre riadenie znalostí v O2 Czech Republic a.s. - Rezníčková, Dominika; Svatá, Vlasta, 1952-; Čížek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cieľom diplomovej práce je previesť kustomizáciu aplikácie riadenia znalostí iCMS pre potreby spoločnosti O2 Czech Republic a.s. v súlade s požiadavkami pre proces tvorby novej internej produktovej a procesnej dokumentácie. Nová aplikácia musí podporovať požiadavky managementu na novú štruktúru, spôsob tvorby, správy, prezentovania a designu novej internej dokumentácie. Prvá, teoretická časť práce predstavuje základné informácie o obore riadenia znalostí, teda Knowledge Management. Obecné informácie sú ďalej rozvité z pohľadu projektového managementu s užším zameraním na špecifiká riadenia projektov znalostného managementu. V druhej, praktickej, časti práce, je priestor venovaný popisu prob-lému, ktorý diplomová práca rieši, predstaveniu spoločnosti O2 Czech Republic a.s. a programu SOC. Konkrétne práca upriamuje pozornosť na projekt Business Rollout a jeho stream Knowledge Management, zameraný na tvorbu novej firemnej internej dokumentácie. Práca predstaví stávajúcu situáciu produktovej a procesnej dokumentácie, požiadavky na zmenu a víziu nového konceptu a predstaví novo navrhnutý proces tvorby. Tieto vstupy práca následne spracováva a s prihliadnutím k nim, navrhuje požiadavky na úpravu a kustomizáciu nového systému iCMS. Súčasťou práce je ďalej aj jeho užívateľské testovanie, vrátane predstavenia konečným užívateľom. Po spracovaní výsledkov sú zadané doplňujúce požiadavky na funkcionality a užívateľskú prácu so systémom dodávateľovi. V rámci práce je taktiež pripravený manuál práce so systémom zameraný na konkrétne potreby spoločnosti. Za účelom priblíženia systému užívateľom sú pripravené ukážkové prototypy produktových a procesných stránok internej dokumentácie. Spolu s ďalšími školiacimi materiálmi predstavujú podklady pre školenie konečných užívateľov, ktorí internú dokumentáciu podľa n
Záverom práce je zhrnutie prínosu práce vo forme dosiahnutých výsledkov implementácie nového systému do praxe a návrhu vylepšenia systému a práce s ním do budúcna.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses