Procesní analýza a návrh IT řešení v personální společnosti - Dostalík, Jakub (2018)
Diplomová práce se zabývá procesní analýzou reportingu v personální společnosti. Teoretická část obsahuje informace o procesech, procesním řízení, analýze a modelování procesů, business proces reengineeringu a průběžném zlepšování procesů. Dále shrnuje teoretické in-formace o inovacích a hodnocení jejich úspěšnosti. V případě modelování procesů teoretická část popisuje notaci UML a dostupné diagramy v rámci notace. Kromě UML jsou popsány také elementy notace uuBML, která je využívána v rámci designu a popisu aplikací, které jsou navrhovány v rámci holdingu společností Unicorn. Na závěr se teoretická část zaměřuje na architekturu orientovanou na služby a rozebírá koncepty SOA, WOA a ROA a komunikační protokoly, které jsou v rámci jednotlivých konceptů architektury využívané. Praktická část se opírá o teoretickou část a zabývá se analýzou současného stavu reportingu v personální společnosti, jeho zhodnocením a stanovením očekávání od navrhovaného řešení ze strany zaměstnanců a managementu. Nedílnou součástí praktické části je samotný návrh řešení v podobě aplikace a zhodnocení splnění očekávání a odstranění identifikovaných nedostatků.