Koncepce GRC a úroveň jejího využití ve vybraných organizacích - Kadleček, Petr; Svatá, Vlasta, 1952-; Zbořil, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá koncepcí GRC (Governance, Risk management a Compliance) a jejího využití ve vybraných organizacích. Koncepce je nejprve popsána po jednotlivých komponentách a poté jako celek. Ke každé komponentě jsou uvedeny standardy a frameworky, které jí nějakým způsobem ovlivňují. Poté je popsán model GRC v moderním pojetí.Práce také analyzuje aktuální situaci na trhu s nástroji pro podporu GRC v organizaci. Vybírá ty nejzajímavější a těmi se podrobněji zabývá.Praktickou částí diplomové práce je audit dvou organizací, za účelem prozkoumání jejich úrovně využití koncepce GRC. V průběhu auditu jsou organizace hodnoceny vůči předem stanoveným kritériím, porovnány a jsou pro ně vytvořena doporučení. Doporučení jsou dokumentována ve zprávách auditora, které byly oběma společnostem doručeny po ukončení auditu.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses