Návrh řešení platformy BI pro potřeby běžecké akce - Jirka, Jakub (2018)
Business Intelligence již není výsadou pouze velkých podniků či organizací. Pomalu nachá-zí uplatnění i v menších firmách a organizacích. Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací BI řešení pro podporu organizace běžecké akce. Práce je rozdělena na dvě části. V první teoretické části se práce věnuje obecným principům, standardním nástrojům a trendům Business Intelligence. Druhá, praktická část práce, se zabývá návrhem a implemen-tací BI řešení pro aktivně fungující běžeckou akci. Hlavním cílem diplomové práce je návrh a implementace Business Intelligence řešení pro podporu pořádání běžecké akce, které při-nese nový pohled na účastníky a umožní porozumět jejich návykům, které jsou spojeny s účastí na běžecké akci pořadatele. Tento cíl je dosažen návrhem BI řešení, ze kterého or-ganizátoři, s pomocí vytvořených reportů, získají přehled o svých zákaznících a jejich návy-cích. Hlavním přínosem práce je úspěšná implementace řešení, které přineslo organizátorům přehled o jejich závodnících. Dalším přínosem práce je ukázka postupu aplikování BI řešení v prostředí středně velkých sportovních akcí.