Využití programovacího jazyka Biml pro optimalizaci vývoje ETL - Mareš, David; Novotný, Ota, 1971-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce se zabývá využitím programovacího jazyka Biml při tvorbě aplikace pro automatické generování ETL řešení pro přenos dat mezi zdrojovou a cílovou databází na základě metadat definovaných uživatelem jako jednoduchého řešení při práci na často triviálních a opakujících se úlohách přenosu dat.Hlavním výstupem této práce je vytvořená aplikace a její popis a následné testování na fiktivním případu z praxe. Sekundárním výstupem práce je pak analýza procesu ETL a možností a výhod poskytovaných programovacím jazykem Biml s využitím pomocných C# BimlScript nuggetů, především pak pro optimalizaci práce při vývoji v oblasti přenosu dat a ETL.Samotná práce se skládá ze dvou hlavních částí, z nichž se ta první věnuje obecné analýze ETL procesu a možnostem, jak jej optimalizovat pomocí programovacího jazyka Biml s využitím C# BimlScript nuggetů. Druhá část práce se pak zabývá již samotnou aplikací, tedy nejdříve vývojem a popisem jejích jednotlivých stavebních bloků, jak z pohledu databáze, tak i samotné aplikace, a následně jejím použitím v testovacím provozu na zmíněném fiktivním případu z praxe.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses