Start-up : kritické faktory business modelu - Pinďák, Josef; Matuštík, Ondřej; Tyl, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou business modelů ve specifickém prostředí start-up společností. Cílem diplomové práce je popsat problematiku klíčových faktorů úspěchu business modelu start-up společnosti, ze zjištěných znalostí identifikovat kritické faktory úspěchu business modelu a ty posléze aplikovat na existující start-up projekt Triphood a ověřit jejich platnost. Metoda práce se skládá z analýzy dosavadních postupů, analýzy provedených průzkumů start-up společností a analýzy procesu vytváření business modelu. Následuje sestavení mode-lu kritických faktorů úspěchu business modelu start-up společnosti a jeho ověření na existují-cím startupu.Práce ve své teoretické části vymezuje základní pojmy související se start-up společnostmi. Následující část se zabývá problematikou business modelů, ve které klade velký důraz na popis nástroje business model Canvas. V této části je též popsán doporučený postup tvorby business modelu ve specifickém prostředí start-up společností. Další část se věnuje kritickým faktorům úspěchu. Zde jsou popsány dosavadní pohledy na kritické faktory úspěchu a jejich využitelnost v rámci business modelu start-up společnosti. Dále je popsán proces sestavování hypotézy v podobě modelu kritických faktorů úspěchu pro business model start-up společ-nosti. Následující části jsou věnovány bližšímu popisu financí a marketingu v prostředí start-up společnosti.V úvodu praktické části je představena start-up společnost Triphood. Následující části jsou věnovány aplikaci modelu kritických faktorů úspěchu business modelu start-up společnosti definovaného v teoretické části práce.
Vedoucí práce: Ondřej Matuštík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses