Manažerská a sociální kybernetika v analýze organizace - Kovařík, Šimon; Jiříčková, Ludmila; Helebrant, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na oblast sociální kybernetiky a její praktické využití v rámci organizační analýzy. Teoretická část poskytuje čtenáři základní povědomí o oblasti kyberne-tiky a jejích principech, které využívá i sociokybernetika. Teoretický rámec představuje možné chápání znalostí a informací, upozorňuje na důležitost cyklických procesů a s nimi spojené zpětné vazby a poukazuje na rozmanitost přístupů k řízení systému. Praktická část demonstruje aplikaci teoretického rámce a uvedených poznatků v komplexní analýze organi-zace. Vyhodnocení analýzy a její výsledky jsou zdrojem cenných doporučení s navržením doporučených nápravných opatření vedoucí ke zlepšení zjištěné situace, a to s ohledem na obecné principy a metody sociální kybernetiky definované v teoretické části.
Vedoucí práce: Ludmila Jiříčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses