Knihovna kontrol pro OS Windows pro zajištění souladu s ISO27000, PCI-DSS a SOX - Škála, Michael (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou regulatorních požadavků standardů ISO 27000, PCI-DSS a zákonu Sarbanes-Oxley Act of 2002 z hlediska informační bezpečnosti. Cílem této práce jsou vytvoření souhrnné knihovny regulatorních požadavků těchto norem a vytvoření pravidel na kontrolu dodržování zmíněných požadavků v log management nástroji Splunk. Analýza norem byla omezena na téma informační bezpečnosti a problematiku logování pro operační systém Windows. Výsledky práce jsou souhrnná knihovna regulatorních požadavků a vytvoření vyhledávacích pravidel, založených na scénářích pro jednotlivé požadavky.