Knihovna kontrol pro OS Windows pro zajištění souladu s ISO27000, PCI-DSS a SOX - Škála, Michael; Hološka, Jiří, 1983-; Buchovecká, Simona; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou regulatorních požadavků standardů ISO 27000, PCI-DSS a zákonu Sarbanes-Oxley Act of 2002 z hlediska informační bezpečnosti. Cílem této práce jsou vytvoření souhrnné knihovny regulatorních požadavků těchto norem a vytvoření pravidel na kontrolu dodržování zmíněných požadavků v log management nástroji Splunk. Analýza norem byla omezena na téma informační bezpečnosti a problematiku logování pro operační systém Windows. Výsledky práce jsou souhrnná knihovna regulatorních požadavků a vytvoření vyhledávacích pravidel, založených na scénářích pro jednotlivé požadavky.
Vedoucí práce: Jiří Hološka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses