Analýza postupov migrácie MS SharePoint - Šabík, Peter; Oškrdal, Václav; Žáčková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Táto diplomová práca sa zameriava na problematiku migrácie resp. upgradu systému Microsoft SharePoint. Súčasťou teoretickej časti je vymedzenie pojmu intranet a jeho funkcií, ďalej je tu predstavený SharePoint z pohľadu histórie jeho vývoja a jednotlivých aspektov tohto systému. V tejto súvislosti je následne predstavená oficiálna podporovaná metóda migrácie obsahu medzi jednotlivými verziami SharePointu - databázové pripojenie. V rámci popisu tejto metódy sú uvedené doporučené postupy vychádzajúce z oficiálnej dokumentácie Microsoftu, rôznych internetových fór a osobných skúseností autora. Praktická časť pozostáva s analýzy externých migračných nástrojov, ktoré slúžia pre odstránenie nedostatkov oficiálnej metódy. Cieľom je identifikovať optimálny nástroj pre migráciu SharePointu podľa definovaného scenára, a to pomocou metódy viackriteriálneho hodnotenia variant. V praktickej časti je ďalej vytvorený návrh využitia vybraného nástroja v migračnom projekte podľa metodiky a doporučení predstavených v teoretickej časti.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses