Internet věcí - návrh řešení Smart Cities - David, Štěpán; Pavlíček, Antonín, 1977-; Jiříčková, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce se zabývá tématem internetu věcí. Hlavními tématy jsou implementace, přínosy a náklady na pořízení a provoz inteligentních technologií. Teoretická část popisuje historické milníky ve vývoji technologií a jejich dopady na lidstvo. Dále jsou představeny některé příklady užití a přínosy této technologie, a to v oblastech chytrých měst, průmyslu, dopravy, agrikultuře a logistiky. Dalšími tématy teoretické části jsou širokopásmé sítě s nízkou náročností na energii, kde jsou představeny nejrozšířenější technologie a porovnány rozdíly mezi nimi. Teoretická část práce je uzavřena průzkumem trendů i možných hrozeb internetu věcí.V praktické části je práce zaměřena na analýzu možností implementace internetu věcí ve zvolené lokalitě Praha-Újezd, kde jsou hodnoceny možnosti využití Internet of Things nejen z pohledu možných přínosů, ale je také analyzována finanční výhodnost implementace řešení internetu věcí konceptu Smart Cities.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses