Analýza struktury státních příjmů a výdajů ČR - Samec, Radek; Vopátek, Jiří; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato diplomová práce se zabývá oblastí veřejných financí České republiky. Konkrétním cílem je analyzovat státní příjmy a výdaje v letech 1993, 1998, 2003, 2008, 2013 a 2014 a porovnat je se závěrečnými účty státního rozpočtu. Druhým cílem práce je zjistit změny ve struktuře analyzovaných rozpočtů, identifikovat důležité strukturální problémy daných struktur státních příjmů a výdajů a analyzovat jejich současné i možné budoucí dopady na Českou republiku. Metodikou použitou při vypracování této práce je analýza sekundárních kvantitativních dat aplikováním vhodných statistických metod. Jedná se především o vertikální a horizontální analýzu těchto dat. Podkladem pro analýzu strukturálních problémů veřejných financí ČR je široká škála aktuální a relevantní literatury, zahrnující jak odborné knihy, tak odborné články.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: veřejné finance; státní rozpočet; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; public finance; budget; Czechia; master's theses