Srovnání prodeje biopotravin v ČR a Německu - Beničová, Iveta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá prodejem biopotravin v České republice a Německu. Cílem práce je charakterizovat prodej biopotravin v obou zemích a zjistit vztah českých a německých spotřebitelů k biopotravinám. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se věnuje teorii chování spotřebitele, uvádí faktory, které ovlivňují spotřebitele při nákupu biopotravin a definuje typického spotřebitele biopotravin. Druhá kapitola je zaměřena na biopotraviny jako takové a vymezuje základní pojmy spojené s touto problematikou. Popisuje také značení biopotravin, jejich certifikaci a kontrolu. Třetí kapitola charakterizuje současnou situaci prodeje biopotravin na českém a německém trhu. Čtvrtá kapitola zahrnuje vlastní výzkum, který byl proveden prostřednictvím dotazníkového šetření před maloobchodními prodejnami v České republice a Německu. Na základě zjištění jsou formulována doporučení pro maloobchodní prodejce pro prodej biopotravin.