Srovnání prodeje biopotravin v ČR a Německu - Beničová, Iveta; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá prodejem biopotravin v České republice a Německu. Cílem práce je charakterizovat prodej biopotravin v obou zemích a zjistit vztah českých a německých spotřebitelů k biopotravinám. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola se věnuje teorii chování spotřebitele, uvádí faktory, které ovlivňují spotřebitele při nákupu biopotravin a definuje typického spotřebitele biopotravin. Druhá kapitola je zaměřena na biopotraviny jako takové a vymezuje základní pojmy spojené s touto problematikou. Popisuje také značení biopotravin, jejich certifikaci a kontrolu. Třetí kapitola charakterizuje současnou situaci prodeje biopotravin na českém a německém trhu. Čtvrtá kapitola zahrnuje vlastní výzkum, který byl proveden prostřednictvím dotazníkového šetření před maloobchodními prodejnami v České republice a Německu. Na základě zjištění jsou formulována doporučení pro maloobchodní prodejce pro prodej biopotravin.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses